Maaltijdbezorger Deliveroo moet toch pensioenpremie afdragen. Heeft u de Bpf-check op orde?

De rechtbank in Amsterdam vindt Deliveroo geen techbedrijf. Daarom moet de maaltijdbezorger met terugwerkende kracht pensioenpremie gaan afdragen aan het Pensioenfonds Vervoer. Er staat voor het bezorgend personeel nog een rekening open van 638.972 euro. De zaak was aangespannen door het pensioenfonds nadat de rechter in januari oordeelde dat Deliveroo onder de cao beroepsvervoer valt.

Het Pensioenfonds Vervoer kent vier criteria of een onderneming verplicht pensioen moet opbouwen bij hun fonds. Er worden goederen vervoerd, het gebeurt over de weg, tegen een vergoeding, en de werkgever doet de vervoerswerkzaamheden uitsluitend of in hoofdzaak. Omdat Deliveroo meer dan 50 procent van de loonsom kwijt is aan vervoersactiviteiten, was het voor Pensioenfonds Vervoer zo klaar als een klontje.

Heeft u bij het tot stand brengen van uw bedrijf-pensioenregeling een terdege controle op uw al dan niet verplichte aansluiting bij enig Bedrijfstak pensioenfonds gedaan? De consequenties van onterechte niet-aansluiting kunnen enorm tot fataal zijn. Ook bij verlenging van bestaande regelingen is het noodzaak te controleren of u inmiddels wellicht tot aansluiting verplicht bent door bijvoorbeeld wijzigingen in de verplichtstelling dan wel uw bedrijfsactiviteiten. Hét Kenniscentrum voor Pensioen kan deze check voor u uitvoeren. Neem daartoe vrijblijvend contact met ons op.